Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  de ras  standaard   links
Over ons


Onze Labradors


De Australian Labradoodle


De ASD Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


Links
De buurvrouw aait een hond

De ASD Australian Labradoodle

ASD is een afkorting voor: Australian Service Dog (Australische hulp- of therapie hond). Sommige eigenaren noemen hun ASD Australian Labradoodle voor de grap Australian Snow Dog. Zie de foto's.

ASD-logoDe naam ASD - Australian Labradoodle is een geregistreerd Trademark van de Co-founders (Rutland Manor en Tegan Park). Kiana komt uit zo'n gerenommeerde therapie / hulphond-foklijn. Omdat vele fokkers in Australië probeerden het fokprogramma van de Co-founders te kopiëren, hebben de co-founders de prefix ASD ingevoerd en dit laten trademarken.

Kenmerkend voor deze ASD Australian Labradoodles is, dat ze een heel intuïtief karakter hebben, op mensen gericht zijn, makkelijk te trainen zijn, graag voor je willen werken, geen spoor van agressie in zich hebben en zich goed aan allerlei omstandigheden kunnen aanpassen.

Frau SchiffelsDe ASD - Australian Labradoodles zijn speciaal gefokt om als hulphond in gezet te kunnen worden, vandaar de slogan: "Born to Serve" (geboren om te dienen/helpen). Een uitgebreide beschrijving en voorbeelden van het inzetten van deze honden als hulphond kun je vinden op de website van de medegrondlegster van dit ras, Beverley Manners (zie Rutland Manor op de linkpagina). Een bezoek aan haar website is zeer de moeite waard, de foto's en teksten over de door haar gefokte hulphonden spreken voor zich.

 

Fotos: Onze demente buurvrouw die een heel bijzonder band had met onze Kiana lees verder...

Onze Australian Labradoodles komen allemaal uit deze bijzondere ASD-Australian Labradoodle foklijnen. Ook al voeren wij niet prominent het ASD logo, onze Australian Labradoodle pups zijn allemaal echte ASD Australian Labradoodles. Een aantal honden van ons worden als therapie of hulphonden ingezet, lees verder...

Bij fokkers die hun honden bij ALFA-Europe hebben geregistreerd is men verzekerd van een pup die een directe afstammeling is van de rootstock van Don Evans, Tegan Park en Rutland Manor.

Home | Naar boven...

snowdogASD_Indy
ASD-YindiSnow Dog Joey

Valid XHTML 1.0 Transitional