Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving
  links


Over ons

 

Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


LinksEXTRA INFORMATIE

Cymbrogi-Labradoodles fokt dus alleen met geregistreerde honden (zie de registratielogo's op de index-pagina) die afstammen van de rootstock van Rutland Manor en Tegan Park.

Fokkers die hun honden bij ALFA-Europe geregistreerd hebben mogen volgens het fokreglement van ALFA-Europe vanaf 2008 GÉÉN ANDERE RASSEN meer inkruisen!


De original Australian Labradoodle


Onze Australian LabradoodlesHistorie
Niet iedereen weet wat een echte originele Australian Labradoodle is.
De meeste mensen denken dat het een kruising is tussen een Labrador-Retriever en een Poedel. Daar is het wel allemaal wel mee begonnen.

De originele Australian Labradoodle (onder andere genoemd naar land van herkomst) is echter een door

de CO-FOUNDERS

zorgvuldig geconstrueerd ras. In de authentieke Australian Labradoodle zijn een aantal rassen ingekruist.

NB. De meeste rassen zijn ontstaan door vermenging met andere rassen, soms koos men de hond op grond van werk-eigenschappen soms op grond van zijn uiterlijk zoals bijvoorbeeld bij de Labrador.


De visie van de Co-founders
De visie van de Co-founders was een ideale gezinshond te fokken met een zodanige vacht dat mensen met een allergie voor honden niet op deze vacht zou reageren.

Een ander doel was dat het karakter van de hond zo moet zijn dat hij ingezet kan worden als therapiehond, hulphond, epilepsiehond enz. 

Omdat de Australian Labradoodle absoluut niet agressief is, een zacht karakter heeft en graag bij zijn baasjes is, wordt hij al gauw als ideale gezinshond gezien. is hij ook als huishond zeer geschikt.

 

De Infusions
Om de gewenste eigenschappen te krijgen hebben de Co-founders naast een zorgvuldige selectie van de fokhonden verschillende andere rassen ingefokt, zoals de Ierse Waterspaniel, de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel en de Irish Soft-Coated Wheaten. Iedere keer hebben ze met de beste nakomelingen verder gefokt.
De Co-founders hebben tot medio 2008 intensief met elkaar samengewerkt wat men op vele stambomen kan zien.

 

Angela en Beverley MannersIn 2004 heeft een van de Co-founders, Beverley Manners, de Irish Soft-Coated Wheaten in een tweetal lijnen ingefokt, waardoor de hond onder andere robuster werd, zich harmonieuzer beweegt, minder bevattelijk bleek voor oorontstekingen door een hogere positie van de oren en vooral.... een vacht had die makkelijker in onderhoud was.
Onze Joey, Baju en Ava zijn daar een prachtige voorbeelden van.

 

Wat is nu een echte Australian Labradoodle
Het fokprogramma van de Co-founders werd door vele fokkers nagevolgd en men probeerde dezelfde resultaten te bereiken. Dit blijkt een onmogelijke opgave doordat men nooit die keuzes (selectie van honden waarmee men verder fokt) kon nadoen die de Co-founders gedaan hebben.

 

Om zich te onderscheiden hebben de co-founders de prefix ASD bedacht. ASD betekent Australian Service Dog.

Na verloop van tijd gingen andere fokker ook de naam ASD gebruiken, waardoor er weer geen betrouwbaar onderscheid gemaakt kon worden. Een van de co-founders richte daarom ALFA op, een nieuw registratie systeem.

In Europe werd te gelijker tijd ALFA-Europe opgericht. ALFA-Europe registreert originele Australian L:abradoodles onder de naam:

AES Australian Labradoodles. lees verder...


Home | Naar boven...
Wie zijn de CO-FOUNDERS ?

Beverley Manners (Rutland Manor) en haar dochter Angela Cunningham (Tegan Park) worden algemeen als de grondleggers van de Australian Labradoodle gezien.

 
Het fokprogramma van de Co-founders

Om al deze eigenschappen allemaal in een ras onder te brengen én dan ook nog zodanig te verankeren dat het vererft naar de volgende generaties is een enorme opgave, waarbij heel veel kennis van zaken nodig is.

Iedereen, die beweert dat je een Labrador en een Poedel kan kruisen en dan dit bovengenoemd resultaat krijgt, spreekt niet de waarheid.
Heel veel mensen zullen zwaar teleurgesteld worden als ze vaststellen dat een puppy uit deze combinatie helemaal niet is wat de mensen beloofd is.Valid XHTML 1.0 Transitional