Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   ras  beschrijving   links   puppies

 

 

 

 

Roy met Dhooby

 

Jij bent mijn maatje

 

Beau is het maatje van Kim

 

leren wandelen met de hond

 

Pak me dan als je kan.

 

Ik zit lekker in m'n vel

 

Kom ik ga er maar eens bij liggen

 

met meerdere honden spelen is leuk

Hulphonden

 

Hulphonden

De honden waarmee wij fokken stammen uit foklijnen waarin veel hulphonden voorkomen. Dit betekent dat in ieder nest een aantal hondjes kunnen zitten die zeer geschikt zijn om later als ze groot zijn als hulp- of therapiehond te werken. Hulphonden worden ook wel assistentiehonden genoemd.

Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten hulphonden.
Je hebt honden die kleine huishoudelijke taken kunnen overnemen, signaalhonden die voor dove mensen ingezet worden, seisure allert dogs (dit zijn honden die de baas of bazin waarschuwen als hij of zij een epileptische aanval krijgt), blindengeleidehonden enz.


Therapiehonden

Veel honden, ongeacht welk ras, hebben in gezinnen met kinderen automatisch de rol als maatje voor de kinderen. Wij hebben dit zonder uitzondering meegemaakt met alle gezinnen die van ons een Labradorpup gekocht hebben.

Australian Labradoodles zijn hierin dus niet uniek.

Maar het is de combinatie van hun intuïtieve karakter en hypoallergene eigenschappen die tot gevolg heeft dat een veel grotere groep mensen in staat is gebruik te maken van een hond in een therapie- of hulpsituatie.

De Australian Labradoodles die een duidelijke therapie-inslag hebben kunnen door hun intuïtieve karakter feilloos aanvoelen hoe het gaat met de persoon met wie zij een band hebben. Daardoor kunnen zij een heel positief effect hebben op het welbevinden van deze persoon.
Lees ook hulp- en therapiehonden


WAARSCHUWING
Een ernstige waarschuwing is hier echter op zijn plaats. Omdat deze honden zo gevoelig zijn bestaat het risico dat ze al op zeer jonge leeftijd "gebruikt" worden.

Wij wijzen de mensen er met klem op dat de puppen die bij ons weggaan zelf nog babies zijn en dat het voor een evenwichtig opgroeien van een pup uitermate belangrijk is dat hij een onbekommerd speels en uitgebalanceerd eerste levensjaar doormaakt, waarbij het aanleren van de hondentaal een van de allerbelangrijkste onderdelen is.

Inmiddels is er voldoende literatuur voor handen die aangeeft dat het te vroeg een beroep doen op de vaardigheid van deze hondjes een buitengewoon negatief effect kan hebben op hun psychisch welbevinden.

Het is niet voor niets dat o.a. Stichting Hulphond en het KNGF (Koninklijke Nederlandse Geleidehonden Fonds) de honden die zij opleiden het eerste jaar in een normaal gezin plaatsen waar zij een onbekommerde jeugd doormaken.

Natuurlijk wordt er tijdens dat jaar al op speelse wijze getraind met het oog op de taak die deze hondjes in de toekomst krijgen.

Het grote verschil voor Australian Labradoodles is dat die direct in hun uiteindelijke familie terecht komen en daardoor ook midden in de situatie terecht komen waarin de hulpvraag bestaat.

Omdat deze hondjes zo intuïtief zijn, bestaat de kans dat er al vanaf een te jonge leeftijd een te groot beroep gedaan wordt op deze vaardigheid die op dat moment niet overeenkomt met hun psychische leeftijd.

De emotionele belasting die dit met zich meebrengt is bijvoorbeeld iets heel anders als het uitvoeren van trucjes, waarbij een hulphond geleerd heeft kleine huishoudelijke taken aan te leren.


ONZE ZIENSWIJZE

Wij beschrijven onze zienswijze heel uitvoerig omdat dit consequenties heeft voor de manier waarop wij omgaan met families die op zoek zijn naar een maatje/hulphond voor hun kind.

Onze expertise:

Wij leven al 35 jaar in een hondenroedel, wij hebben bijna 15 jaar Labrador Retrievers gefokt. De families die bij ons een pupje gekocht hebben, hebben wij altijd zeer intensief begeleid. Wij zijn werkzaam geweest in het onderwijs en de sociaal maatschappelijke sector.

Al die tijd houden we ons al bezig met de jongste ontwikkelingen op het gebied van de algemene kynologie en de gedragswetenschappen met betrekking tot honden.

Ook het begeleiden van gezinnen is voor ons een van de interessante kanten van het fokken van honden.

Gezinnen die op zoek zijn naar een maatje voor hun kind en zich kunnen vinden in de hierboven geschetste filosofie nodigen wij graag uit contact met ons op te nemen.

Wij sluiten bij voorbaat additionele hulp in de vorm van gespecialiseerde hondentraining niet uit. Wij helpen u met het vinden van een vakbekwame hondentrainer in uw regio.

Grondvoorwaarde voor onze puppen zal altijd zijn dat de mensen hun pup eerst een onbezorgde jeugd geven binnen het gezin.

 

| Home | Naar boven....

 

 

 

 

Doris en haar maatje Bo

 

Ruben met Kwispel

voor het eerst in de stad

 

Onze buurvrouw met Kiana.

 

Wil jij ook de frisbee?

 

Zón puppy is leuk

 

baas wil je met m,e spelen?

 

dat is braaf!

Valid XHTML 1.0 Transitional