Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving
  downloads
Over ons


Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


Links


De fokkersvereniging de IEALB

De afkorting IEALB staat voor:

Independent European Australian Labradoodle Breeders.

IEALB-logoZij is in 2010 opgericht om de aangesloten fokkers een stem te geven ten opzichte van andere organisaties en is een platform waarin zij met elkaar kunnen overleggen over alle kwesties die met fokken te maken hebben.

De fokkers van de IEALB (en wij zijn lid van deze organisatie) streven allemaal een gemeenschappelijk doel na:
het fokken van oorspronkelijke allergievriendelijke Australian Labradoodles (die afstammen van de rootstock van Tegan Park en Rutland Manor) volgens het strenge fokreglement van ALFA- Europe.

De IEALB probeert alle fokkers in Europa die fokken met oorspronkelijke Australian Labradoodles te verenigen zodat er op allerhande gebied met betrekking tot het fokken op een constructieve wijze met elkaar samengewerkt kan worden. Voorwaarde is wel dat zij hun honden registreren bij- én fokken volgens het fokreglement van stichting ALFA-Europe. De IEALB heeft een eigen website, lees verder...


Vertrouwen is goed controle is beter
Omdat de fokkers van de IEALB hun Australian Labradoodles bij stichting ALFA-Europe geregistreerd hebben, worden de belangrijkste gegevens van de honden op de website van ALFA-Europe vastgelegd en zo kan men de afstamming van de fokhonden controleren.


Afstamming
Niet alleen de fokhonden maar ook de pups van deze fokkers hebben daarom allemaal een eigen DNA-profiel. En krijgen naast een stamboom van ALFA-Europe van het Van Haeringen Laboratorium, een document (certificaat) mee waarop staat dat de pup onomstotelijk afstamt van de op het certificaat vermelde en geregistreerde fokhonden.


| Home | Naar boven....


EXTRA INFORMATIE

Dit betekent dat er ook andere fokkersorganisaties respektievelijk overkoepelende organisaties zijn, maar deze hebben andere opvattingen over wat nu precies een oorspronkelijke allergievriendelijke Australian Labradoodle is.

Wat nog belangrijker is: de andere organisaties hebben andere opvattingen over hoe dit uniek ras gefokt moeten worden. Zo mogen zij tot wel 6 generaties terugkruisen op een Poedel. Pupkopers kunnen niet precies nagaan wat voor een hond zij bij deze organisaties kopen.
Kortom, je moet als pupkoper gewoon op de blauwe ogen van deze fokkers vertrouwen.

Wij, fokkers van de IEALB, vinden dat de pupkoper recht heeft op een pup waarvan de afstamming is gegarandeerd dat deze ook afstamt van de originele Australian Labradoodle.