pagina
Cee-Jay
  pagina
Baju
  pagina
Jack
  pagina
Joey
  pagina
Kiana
  pagina
Lucy
  pagina
Jasmine

 HOME

 

De roedel


Corienne met Ava


Pup met groene bal


Pup is nieuwsgierig


pup inspekteert molshoop


Rutlands WH Ava

Rutlands WH Ava is een dochter Rutlands Ava en Rutlands WH Lil Masketeer. Samen met onze schoondochter heeft Angela haar opgehaald in Australië. Daar heeft ze een bezoek gebracht aan Rutland Manor en Beverley Manners ontmoet, haar fokhonden gezien en heeft Ava op haar terugreis meegenomen.

Ava was perfect voorbereid op deze reis. Ze was totaal niet onder de indruk van al dat lawaai om zich heen en toen ze uit haar transportbox kwam herkende ze Angela meteen en gedroeg zich alsof ze een blokje om geweest was. Ze is vol zelfvertrouwen en we kunnen merken dat ze goed gesocialiseerd is en veel met honden in contact geweest is.

Portret van AvaZe kent haar plaats in onze roedel. De oudere honden laten haar meteen weten wanneer ze te brutaal is. Dan wordt ze gecorrigeerd. Met zoveel mede-opvoeders zal ze beslist tot een evenwichtige hond opgroeien.
Alleen Jack ziet ze als een pup waarmee wild gestoeid kan worden. Ook Jack (ze verschillen 6 maanden in leeftijd) ziet haar als een geweldig speelkameraadje.
De beide honden zijn echter te verschillend in grootte en gewicht, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ze mogen alleen met elkaar spelen als ze aan de riem zitten.  
Dit betekent dat we ze niet tegelijk los kunnen laten. Zo leren beide honden dat er paal en perk gesteld wordt aan hun wilde gedrag en dat er regels zijn waar iedereen zich aan heeft te houden.

Ava is een afstammeling uit een foklijn waar de Irish Soft-Coated Wheaten is ingekruist. Met dit nest heeft Beverley bereikt wat ze voor ogen had toen ze in 2004 de ISCW-infusion in een aantal foklijnen heeft toegepast. Ava heeft een prachtige lichaamsbouw (conformation), een zijdezachte losse fleece vacht en een fantastisch donker pigment.
We zijn er van overtuigd dat ze zal uitgroeien tot een prachtige hond. Ze is in ieder geval een veelbelovende aanwinst voor onze roedel.

 

| Naar boven... | Ava volwassen |


Angela en Beverley


Angela met Ava


Pup met bal in de tuin


Joey en Ava


Pup naast een boompje


Valid XHTML 1.0 Transitional