pagina
Cee-Jay

  pagina
Fay
  pagina
Jack
  pagina
Joey
  pagina
Kiana
  pagina
Lucy
  pagina
Jasmine

 

 

 

HOME

 

De roedel

 Ava in showstand

De ALFA-Europe rasstandaard gaat uit van de volgende maten:

- Standard: groter dan 60 cm

- Medium: tussen de 45 -60 cm

- Small: kleiner dan 45 cm


 

 

Russich praten

 

Ava kijkt bij het hek


Ava op de loopband


Rutlands WH Ava

Registratie logo van Ava

Afkomst van de hond

Rutlands WH Ava is een dochter Rutlands Ava en Rutlands WH Lil Masketeer. Ava is een afstammeling uit een foklijn waar de Irish Soft-Coated Wheaten is ingekruist. Angela heeft Ava toen ze 10 weken oud was zelf uit Australië opgehaald.

 

Beschrijving lichaamsbouw en karakter

Ava is uitgegroeid tot een medium jonge dame en is 55 cm groot. Ava heeft een prachtige lichaamsbouw (conformation), een zijdezachte losse fleece vacht en een fantastisch donker pigment. Haar vacht vraagt om een regelmatige borstelbeurt en we moeten het regelmatig bijknippen anders raken de zijdezachte haren in de knoop.

Daarnaast is ze heel zacht van karakter en weet ze iedereen om de vinger te winden. Ze houdt er van om lekker te dollen en rond te rennen. Vooral Jasmine en Jack vindt ze leuke speelkameraden. En net als alle andere Australian Labradoodles vindt ze het prachtig om een speeltje af te pakken en er mee vandoor te gaan.

Ava follows her pack leader

Pako gaat momenteel met de honden eruit. Hij is de echte roedelleider en de honden volgen hem dan ook op de voet. Pako doet allerlei spelletjes en oefeningen met Ava zodat ze altijd naar hem luistert, ook als ze in een onstuimige bui is.

Moe en voldaan na zo'n heerlijke tijd in de tuin is Ava in huis weer heel rustig en wil ze van alles van leren. En mocht het weer te slecht zijn om buiten te spelen dan is er gelukkig altijd nog de loopband. De loopband waar ze van jongs af aan op heeft leren lopen (meer over de loopband...).

 

Op 25 oktober 2013 heeft Ava haar eerste nestje gehad. De vader was onze Dazzling Jack. Hieronder een foto van een van haar nakomelingen.

Wil je haar nestje bekijken, lees verder...

 

Bella uit het eerste nestje van Ava

We hebben inmiddels van iedereen foto's ontvangen, klick op onderstaande links om te zien hoe de puppen zich ontwikkeld hebben.

De volwassen puppen van Ava en Jack (2013)

 

Op 1-1-2015 heeft Ava haar tweede nestje gehad.
Kijk hier voor een overzicht van haar puppen hoe ze in het afgelopen jaar zich ontwikkeld hebben.

 

27 januari 2016 heeft Ava haar derde nestje gehad.

 

| Naar boven... | Ava's junior pagina |


 

 

 

 
buiten spelen


ondeugend 2


losse vacht

 

Ava met AngelaAva met Pako

 


Valid XHTML 1.0 Transitional