pagina
Cee-Jay
  pagina
Ava
  pagina
Fay
  pagina
Kiana
  pagina
Lucy
  pagina
Jasmine
  pagina
Jack

 

HOME

 

De roedelDe ALFA-Europe rasstandaard gaat uit van de volgende maten:

- Standard: groter dan 60 cm

- Medium: tussen de 45 -60 cm

- Small: kleiner dan 45 cmJoey ligt in de tuin
Joey en de anderenJoey Baju en LucyJoey en de anderenWlochata-Pasja_Norelek Joey

Joey is in 2014 gestorven.

 

Afkomst van de hond

Wlochata Pasja Norelek Joey is een nakomeling van Rutlands WH Golden Glamour en Hyland Mist Knossos. Joey komt dus uit een foklijn waar de Irish Soft-Coated Wheaten infusion in zit.
Joey´s moeder is destijds drachtig naar Polen gevlogen. Joey is dus geboren in Polen, bij Wlochata Pasja (zie de linkpagina) van Edyta Gajewska. Met 8 weken is hij bij ons gekomen.


Beschrijving lichaamsbouw en karakter

Joey is met 57 cm een grote medium. Hij is een heel lenige hond die een fantastische dansende manier van lopen heeft. Joey heeft enorm plezier aan rennen en springen. Hij heeft een gemakkelijke zachte vacht die om de paar weken een borstelbeurt nodig heeft.
Joey heeft een heel zacht karakter en is heel aanhankelijk. Hij is een zeer goed luisterende intelligente hond die altijd probeert te begrijpen wat je bedoelt, waarbij hij heel vaak zijn kop scheef houdt.
Hij heeft een consequente opvoeding gehad, omdat hij als pup samen met Lucy is opgegroeid (ze schelen slechts 5 weken in leeftijd). Als ze samen spelen, dan rennen ze het liefst achter elkaar aan. Het is een genot die twee te zien rennen en spelen.

Als we met alle honden op het grote veld zijn, dan speelt Joey graag met zijn groene bal, Joey is namelijk dol op apporteren. Als we weer naar binnen gaan "verstopt" hij zijn bal en als we weer naar buiten gaan, weet hij feiloos zijn balletje terug te vinden.

Als een van zijn meisjes loops is, heeft hij géén belangstelling voor zijn groene bal. Hij heeft dan maar voor een ding belangstelling, zelfs zijn eten raakt hij nauwelijks aan. Zodra hij weer belangstelling voor zijn groene bal krijgt, weten we dat de kritische fase voorbij is en komt ook zijn gezonde eetlust weer terug.

Joey is inmiddels vader van enkele nestjes en we zijn heel tevreden hoe hij zijn vacht en karakter doorgeeft. Zijn zoon Baju ligt tussen hem en Lucy in.

 

In 2014 hebben we Joey moeten laten inslapen vanwege een tumor in zijn kop. We missen hem enorm.


| Home | Naar boven...

 
Logo van Wlochata Pasja
Joey met groene balKiana en JoeyValid XHTML 1.0 Transitional