Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving
  links

Ontstaansgeschiedenis


Internationale organisaties

 

Sterilisatie, DNA-profiel, FCI

 

Inteelt, parentbreeding

 

Multigen-labradoodle, multigen-AUSTRALIAN-Labradoodle

 

Infusions, reconstrueren

 

Hybride en heterosis-effekt

 

Aanschaf pup, vragen aan de fokker

 

Tenslotte


Achtergrond informatie pag 4


Wanneer is sprake van inteelt ?

Broodfokkers maakt het niet uit . . . . . als een bepaald ras op een gegeven moment populair is, wordt er van alles gedaan om nieuwe pups aan de man te brengen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de broodfokker met naaste verwanten van de hond fokt (bijvoorbeeld vader - dochter) . . . . als het maar puppies oplevert.

 

Wat betekent " Parent Breeding " (F1b) ?
Parent Breeding betekent dat (in ontwikkelingsfase) de Labradoodle teruggekruist wordt met een van de oorspronkelijke rassen om bepaalde eigenschappen te versterken en/of de genenpool te verbreden. Zo'n nakomeling noem je dan bijvoorbeeld een F2b. Het terugkruisen met een Labrador zou zeer onverstandig zijn omdat je dan het verharen én de typische hondenlucht terugkrijgt!

 

Wat is een F1, F2 of een Multigeneratie Labradoodle ?
Dit zijn typische uitdrukkingen uit de fokkerswereld die je ook op websites van Labradoodlefokkers tegen kunt komen.

Een kruising van een Labrador en een Poedel wordt een F1 Labradoodle genoemd. Een nakomeling van een F1 Labradoodle en een F1 Labradoodle wordt een F2 Labradoodle genoemd. Nakomelingen van F2 x F2 wordt F3 genoemd, men spreekt dan al snel van multigeneratie Labradoodles.

Het gebruik van de term "Multigen Labradoodle" kan bij de pupkoper de indruk wekken dat het om een gegarandeerd allergievriendelijke hond gaat.
Dit is echter niet waar!


Wat is een Multigeneratie AUSTRALIAN Labradoodle ?
Als je nauwkeurig naar de ontstaans en ontwikkelingsgeschiedenis van de Australian Labradoodle kijkt, zal iedereen kunnen begrijpen dat een multigen Australian Labradoodle niet automatisch ontstaat door het kruisen van de twee ontstaansrassen. Bij het fokken van de ORIGINAL AUSTRALIAN LABRADOODLE heeft men ook gebruik gemaakt van andere rassen, lees verder ...


| Home | Naar boven....