Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
ras
beschrijving
  downloads

 Over ons


Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


Links

EXTRA INFORMATIE

Het woordgebruik "kennel" betekent niet dat onze honden in kennels (buitenverblijven) zitten.

Alle onze honden wonen bij ons in huis en zijn allemaal de hele dag bij ons in de woonkomer of de serre.

 

Cymbrogi-Australian Labradoodles

Door onze ervaring met de Labradors weten wij hoe fijn het is een hond te hebben die graag voor je wil werken, makkelijk te trainen is, op mensen gericht is en zich goed aan allerlei omstandigheden kan aanpassen. Jammer genoeg verhaart een Labrador (en wij weten hoeveel haren er van onze vier Labradors af komen). Normaal gesproken is dat geen probleem want je borstelt ze flink en gelukkig gebeurt dit maar twee keer per jaar in zo'n extreme vorm. Toch betekent dat, dat heel veel mensen nooit zullen kunnen genieten van zo'n fantastische hond omdat ze allergisch zijn.

Helaas hebben we in de afgelopen jaren een paar keer meegemaakt dat mensen een Labrador, die ze bij ons gekocht hadden, weg moesten doen omdat een van de familieleden zwaar allergisch bleek te zijn. De stap naar de alllergievriendelijke ASD Australian Labradoodles is dan te begrijpen.

Na een grondige studie van de gegevens die van de Australian Labradoodles bekend zijn, was er maar één conclusie mogelijk: als we hier aan beginnen kunnen we alleen maar in zee gaan met de mensen die de medegrondleggers van het ras zijn.

Zij beschikken over een niet te evenaren kennis en ervaring met de opbouw en ontwikkeling van dit ras. Daarom zijn wij blij dat Beverley Manners, een van de co-founders, van de ASD Australian Labradoodles, ons één van haar fokteven heeft toevertrouwd en ons zo in staat stelt om onze
"Cymbrogi Australian Labradoodle - kennel" te laten beginnen.
Deze ASD Australian Labradoodle heet Kiana (zie foto rechts boven). Inmiddels hebben we een aantal originele Australian Labradoodles die rechtstreeks afstammen van de originele foklijnen van Tegan Park en Rutland Manor.

FokkerslogoWij hebben niet heel vaak een nestje Australian Labradoodles, want ... puppen socialiseren doe je niet aan de lopende band. We hebben hooguit één nestje per jaar.

De pups worden gefokt met geregistreerde fokhonden volgens het Fok- en Registratiereglement van ALFA-Europe! ALFA-Europe staat al vanaf medio 2008 geen vermengingen met andere rassen meer toe!


Home | Naar boven...


Rutlands Signora Kiana

De vacht van Jasmine

Wlochata Pasja Norelek Joey

Een aantal van onze Australian labradoodles