Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving
  downloads

 

 

 

 

Over ons

 

Onze Labradors


De Australian Labradoodle


De ASD Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


LinksOnze buurvrouw met Kiana.


De perfecte Hulp- of Therapiehond


Géén van de hondenrassen heeft de bijzondere hulp- eigenschappen én het zachte, open en intuïtieve karakter zo in zich verenigd als de ASD Australian Labradoodle.
Het is niet voor niets dat de ASD Australian Labradoodle in Australië een veel ingezette hulphond is. Hij wordt ingezet als signaalhond, als assistentiehond of als therapiehond. Overal ter wereld, ook in Nederland en de omringende landen valt de keuze steeds vaker op de Australian Labradoodle.

Natuurlijk moet de hulphond getraind worden als hij speciale taken voor zijn nieuwe baasje moet vervullen. Het kenmerkende aan een Australian Labradoodle is dat hij heel snel leert en dat hij de opdracht die je geeft erg graag uitvoert. Intuïtief reageert de hond precies op de juiste manier t.o.v. de mensen waarvoor hij als hulphond wordt ingezet.

"Born to serve"
Bij de ontwikkeling van de ASD Australian Labradoodle heeft Rutland Manor speciaal op deze eigenschappen gelet.
Er zijn bepaalde foklijnen waarin deze eigenschappen bijzonder sterk naar voren komen. Onze ASD Australian Labradoodle, Rutlands Signora Kiana, komt uit zo'n uitgesproken foklijn. Haar grootvader (van moeders kant) was de beroemde Rutlands Magnum, een fantastische therapiehond, en tot haar voorouders behoren Rutlands Cadet, Rutlands Gabrielle en Rutlands Angel, alle met een buitengewone staat van dienst als hulphond!
Deze eigenschap komt tot uiting in Kiana's gedrag: ze is buiten erg speels en rent graag maar is intuïtief onmiddellijk rustig als ze aangeraakt wordt en kijkt je daarbij aan.

Zoals al eerder aangegeven wordt Kiana opgeleid tot hulphond van Angela. Ze zal Angela in verloop van tijd met allerlei dingen gaan helpen. Ze heeft al geleerd om dingen van de grond op te rapen en ze kan ook op commando de sleutelbos uit de tas halen. Ze leert heel snel en kijkt heel veel naar onze Siobhan die deze dingen al geleerd had.

Voor ons was het fascinerend om te zien hoe Kiana reageerde op onze buurvrouw. Deze mevrouw heeft een ernstige vorm van dementie. Toen Angela met Kiana bij haar op bezoek ging legde Kiana onmiddellijk de kop op haar schoot en liet zich rustig aaien! Kiana blijft tijdens het bezoek bij haar staan of zitten. Dit ritueel herhaalt zich bij ieder bezoek. Als we een stukje gaan wandelen met de buurvrouw, blijft Kiana naast haar lopen en stoot iedere keer even met haar neus tegen de hand van onze buurvrouw. Soortgelijke ervaringen en verhalen kun je ook lezen op de website van Rutland Manor.

| Home | Naar boven....


Kiana, Angela's nieuwe hulphondMitchell met Bo en zijn vaderOnze buurvrouw met Kiana.