Home

 


Géén naamsverandering van Australian Labradoodle

in

Australian Cobberdog!

 

Waarom wij niet meedoen met de voorgestelde naamsverandering leggen we hieronder ut.

 

Vanaf 1 januari 2012 was in Australië een proces in gang gezet om de authentieke Australian Labradoodle te erkennen als een officieel erkend hondenras. ALFA-Europe was nauw betrokken bij dit proces, in nauwe samenwerking met de Master Dog Breeders & Associates (MDBA), een Australische organisatie van hondenfokkers, dierenbeschermers en professionals. Deze organisatie voert onder andere een rashondenregistratie.  

Ofschoon ALFA-Europe (en ook wij van Cymbrogi) aanvankelijk blij waren met de voorgestelde naamsverandering, zijn wij teleurgesteld dat de MDBA de registratie open heeft gesteld voor fokkers van allerlei pluimage.

Een aantal fokkers die bij de MDBA geregistreerd staan fokken ook allerlei andere “doodles” die vaak door argeloze pupkopers als authentieke Australian Labradoodles worden aangezien.

Naar onze mening is de naamsverandering en het lidmaatschap van de MDBA voor deze fokkers (inclusief voor Rutland Manor en Tegan Park) niet meer als een extra reclamebord om hun fokprodukten te kunnen verkopen.

ALFA-Europe én de fokkers die hun honden bij ALFA-Europe hebben geregistreerd zijn groot voorstander van eerlijkheid, transparantie én duidelijkheid, zeker waar het de afstamming van de honden betreft.

Daarom wordt het ouderschap van ieder pup door een onafhankelijk laboratorium gecontroleerd of het ouderschap ook daadwerkelijk overeenstemt met de gegevens die op de stamboom staan.

Op de website van ALFA-Europe vind je nader uitleg.

 

| Home | Naar boven....