Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving   downloads
Over ons

 

Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


Links
Onze Labrador retrievers

Iedereen weet inmiddels wel hoe een Labrador er uit ziet, rechts zie je een aantal foto's van onze Labradors. Dit zullen onze laatste Labradors zijn.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de Labrador retriever ook een geconstrueerd ras is. De 'roots' van het ras liggen in New Foundland (Canada) en vooral nadat het ras in Engeland geïntroduceerd werd, zijn er "per ongeluk of opzettelijk" verschillende eigenschappen van andere rassen ingefokt. Zoals de Spaniel, de Gordon Setter, Lurchers, de Flat Coated- en Chesapeake Bay retriever, Border Collies en de Foxhounds! Soms komen bij nestjes die nu geboren worden bepaalde vachtafwijkingen voor die hun oorsprong vinden in de ingefokte rassen.  (Deze informatie komt uit het boek "De Labrador Retriever" uitgegeven door de Nederlandse Labrador Vereniging, de NLV.)

De belangrijkste eigenschappen van een Labrador zijn:
- graag willen werken ("will to please")
- intelligent, leren erg snel
- zacht in de mond (dat betekent dat ze het wild wat ze terug moeten brengen niet stuk mogen trekken)
- groot aanpassingsvermogen
- dat ze mensgericht zijn

Daarom zijn Labradors zo geschikt als gezinshond en worden ze veel in gezet als hulphond of als blinden-geleidehond. Jammer genoeg zijn ze vaak ook onbehouwen en een beetje lomp.

Dé Labrador bestaat niet, zelfs binnen dit ras zijn er verschillen. Zo zijn er showlijnen, werklijnen en zelfs zgn. dual purposelijnen.

De showlijnen lieten de laatste jaren een trend zien van steeds zwaardere en grotere honden (gelukkig komen ze daarvan terug). Soms zie je enorme dikke Labradors die eigenlijk veel te zwaar zijn.
De Labrador als jachthond, de werklijn, is over het algemeen iets ranker.
De dual purposelijn, de naam zegt het al, wordt gebruikt voor de jacht en voor het showen.
Uitgebreide informatie over de Labrador Retriever is te vinden op de Website van de Nederlandse Labrador vereniging(www.nlv.nu).

 

Home | Naar boven...Onze oude Labrador


Labradors die in de tuin liggenLabradors houden van water

Valid XHTML 1.0 Transitional