Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras
beschrijving
  downloads
Over ons

 

Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


Links

 

Over ons

Wij, Angela en Pako, zijn allebei opgegroeid met honden.
Voordat we elkaar leerden kennen had Pako al een hond uit het asiel, een hond die uiterlijk en qua gedrag veel op een Labrador leek.

Na een paar jaar vonden we 'alleen is maar alleen' en heeft Angela in Engeland een Labrador gekocht. Door deze hond zijn we echte liefhebbers van het Labrador-ras geworden. Omdat we er nog een Labrador bij wilde hebben, is Angela zich gaan verdiepen in de verschillende foklijnen.

Via Mrs. Penny Carpanini van de Engelse 'Carpenny kennel' zijn we bij de Nederlandse 'Withara-kennel' terecht gekomen en daar hebben we in 1993 Ashley gekocht.

Met haar begonnen we de kennel 'of Cymbrogi'. Mensen die belangstelling hebben voor onze geschiedenis als fokkers van Labrador retrievers verwijzen wij graag naar onze Labrador-website (www.cymbrogi.nl). Siobhan is onze laatste gefokte Labrador retriever die we gehouden hebben.

Daar ook wij een dagje ouder worden, zijn wij op zoek gegaan naar een wat minder onstuimige hond met vrijwel dezelfde eigenschappen als de Labrador. Deze eigenschappen vonden we in de originele Australian Labradoodle!

Drie van onze Labradoodles

De originele Australian Labradoodle heeft als extra pluspunt dat de meesten ook voor mensen met een allergie geschikt zijn. Omdat onze honden uit therapie-lijnen komen zijn een aantal pups in ieder nestje geschikt om als hulphond of therapiehond opgeleid te worden!

Lees verder...

 

We hebben inmiddels al een aantal jaren Australian Labradoodles gefokt en we zijn heel enthousiast over het bijzondere karakter van deze honden en hun pups.


Home | Naar boven...

ONZE FILOSOFIE

Onze oude honden blijven bij ons ook al fokken we niet meer met ze. Ze worden dus niet herplaatst.
Het is vanzelfsprekend dat ze bij ons in hun vertrouwde omgeving hun oude dag doorbrengen.

Onze oude  Annabel

Onze Labradors Annabel en James waren echte oude honden. Annabel en James zijn inmiddels gestorven. Zij hebben een belangrijke rol in de opvoeding van jonge pups gespeeld. Het geduld en de rust die zij uitstraalden hadden altijd een kalmerende uitwerking op een pup en op de jonge honden. Deze rol is nu overgenomen door Katie.

Hulphond Siobahn

Onze jongste Labrador Siobahn is inmiddels acht jaar en ze is Angela's hulphond. We hebben haar zelf getraind.

Valid XHTML 1.0 Transitional