Home   de kennel-naam   de
roedel
  contact   pupinfo /
wachtlijst
  ras  beschrijving
  downloads

 


 
 

Over ons


Onze Labradors


De Australian Labradoodle


Cymbrogi Labradoodles


Allergievriendelijkheid


De hulp- of therapiehond


ALFA-Europe


De IEALB


Over vachten


Extra informatie


LinksOnze honden


Angela met Kiana en drie labradors


in de tuin


Kiana en Lucy


James ligt op zijn kussenhier lig ik tussen de andere honden

alle honden

Het maakt een enorm verschil in het gedrag van de hond of je één, twee of meerdere honden hebt. Om dit goed te begrijpen moet je het verschil kennen tussen het gedrag van een groep honden en een roedel.

Een GROEP honden
is een troep honden die elkaar min of meer toevallig ontmoeten en kennen en regelmatig tijdelijk met elkaar optrekken. Bijvoorbeeld als de baasjes (of de uitlaatservice) samen met hen in het park gaan wandelen. De honden gaan vaak heel sociaal met elkaar om en er is een ontspannen sfeer. Iedereen speelt en dolt met elkaar. Er is meestal geen echte leider. Er is dan ook geen sprake van territoriumdrift. Ieder van hen gaat na het uitlaten toch weer met het eigen baasje naar huis.

Een ROEDEL honden
is een groep honden die de hele dag met elkaar samenleven en zij bestaat vaak uit enkele generaties. Er is ook altijd sprake van een duidelijke rangorde.
Één hond, een alpha hond, heeft een uitgesproken leidersrol. Dit is niet altijd vanzelfsprekend een reu!
De roedelleider/ster is vaak groot, zowel imponerend als heel beminnelijk en wordt door de rest van de roedel zeer aanhankelijk bejegend. De roedelleden zijn sterk op elkaar aangewezen en zij hebben dan ook een heel sterk samenhorigheidsgevoel. De andere honden letten altijd op de roedelleider.

Dit samenhorigheidsgevoel heeft natuurlijk consequenties voor het individuele gedrag en de groepsdynamiek. Dit komt vooral tot uiting in de bereidheid om zowel de groep als de afzonderlijke roedelleden én het territorium te verdedigen. Het is juist de samenhorigheid van de roedel die maakt dat je niet zo maar met een roedel kunt gaan wandelen. Als één van de honden dan op iets of iemand reageert dan duikt de roedel er op af. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Alleen als we met de honden op een afgesloten terrein zijn kunnen de honden met z'n allen los lopen. Daarom wandelen we alleen in tweetallen of apart met de honden.

ANDERE honden
kun je dus ook niet zomaar met de roedel laten spelen. Veel pupkopers zijn verbaasd als ze van ons te horen krijgen dat ze later niet zomaar gezellig met hun hond op bezoek kunnen komen om met onze honden te spelen.
Wel is het zo dat onze honden afzonderlijk met andere honden kunnen spelen.

ONZE roedel
bestaat momenteel uit tien honden: Onze beide Labrador retrievers: Katie en Siobhan, en de Australian Labradoodles: Kiana en haar dochter Lucy, Jasmine, Joey, Jack, Ava, C-Jay en Fay. De honden zijn op elkaar ingespeeld; iedereen weet zijn plaats in de rangorde.
Sinds we Katie hebben laten steriliseren, is nu Lucy de onbetwiste leidster. Ofschoon Lucy de baas in de roedel is, d.w.z. hoogste in rang bij de honden, weet zij dat wij uiteindelijk het laatste woord hebben.
Met andere woorden ook wij behoren tot de roedel. Lucy let altijd op ons, wachtend op een opdracht. Ze krijgt ook regelmatig een opdracht om de onderlinge verhouding tussen ons te bevestigen. De oudste hond is in een roedel niet vanzelfsprekend de baas.

Kiana is onze eerste Australian Labradoodle! Zij heeft bij ons in 2009 een nestje gekregen en uit dat nestje hebben we zelf een teefje gehouden.
Dit teefje heet Lucy.
Jasmine is in de zomer van 2009 bij ons gekomen. Jasmine komt van de kennel Ruzdhi's Apparition.

Sinds juli 2009 hebben we onze reu Joey. Joey komt uit een foklijn waarvan wij heel graag een hond wilde hebben. Joey is uitermate goed gesocialiseerd, dat komt omdat de fokster, Edyta Gajewska van de kennel Wlochata Pasja (www.wlochata-pasja.com.pl), een gedragstherapeute voor honden is.
Ook onze Jack komt uit deze kennel.

In november 2011 heeft Angela Ava in Australië bij Rutland Manor opgehaald.
Begin september 2012 is Cee-Jay erbij gekomen. Cee-Jay komt uit Engeland en komt van de kennel doodleDogs van Lisa Carson.

Fay is onze jongste hond, ze is een dochter van Kiana en is in juni 2014 geboren. Fay voelde zich helemaal niet op haar gemak in een gezin met zoveel baasjes! Wij hebben haar daarom weer in onze roedel opgenomen. Ze is uitgegroeid tot een energieke en vrolijke hond.

Door op een van de onderstaande namen te klikken kun je op de individuele pagina van de betreffende hond komen.

Kiana's pagina...

Lucy's pagina...

Jasmine's pagina...

Joey's pagina...

Jack's pagina...

Ava's pagina...

Cee-Jay's pagina...

Fay's pagina...

Door natuurlijk verloop zal onze roedel in de toekomst alleen nog maar uit Australian Labradoodles bestaan!


| Home | Naar boven...

 

 

 Drie honden in de serre

 

 

 

Joey en Lucy

 

 

Joey kluift op een kauwstaaf

 

 

Joey in zijn bench

 

De bench (kamerkennel)
Al onze honden zijn dag en nacht bij ons in huis en kunnen in de compleet afgesloten tuin.
Ze worden ook niet opgesloten. Iedere hond heeft zijn eigen belangrijke functie binnen onze roedel. Alleen in periode wanneer een van onze honden loops is, worden de teef of onze reu tijdelijk afwisselend opgesloten (zie Joey boven in zijn bench).
Ook als wij pupkopers over de vloer hebben, worden een paar honden bij het binnenkomen van het bezoek even in een bench gezet totdat de opwinding voorbij is.

Waarom een bench tijdens de opvoeding zo belangrijk is...
lees binnenkort verder ......

 

Labradoodles op een rijtjeJack met andere honden

 

 

Cee-Jay maakte al gauw vrienden

Valid XHTML 1.0 Transitional